Örebro Västra

På nationaldagen 6 juni 2018 fick Örebros Rotary-klubbar ta emot den svenska fanan som tack för 20 års uppskattad kolloverksamhet!

Välkommen till Örebro Västra Rotaryklubb

Sedan 1956 har Örebro Västra Rotaryklubb – ”Måndagsklubben i Örebro” – varit en uppskattad mötesplats för rotarianer.

I likhet med flera andra klubbar i staden har vi våra lunchmöten på Margareta Festvåning, Drottninggatan 19, i Örebro.

I vetskap om att Rotary är världens mest aktiva ”föreläsningsförening” vill vi att våra möten...

¤  ska skapa engagerade, inspirerade och aktiva medlemmar

¤  ge sociala och yrkesmässiga kontakter

¤  ge intressanta och tankeväckande utblickar och insikter inom olika samhällsområden.

Genom olika projekt gör Örebro Västra Rotaryklubb också insatser för människor med behov av olika slag – både lokalt och internationellt.

Exempel:

¤ Rotaryafton med underhållning, auktion och insamling till förmån för handikappade – en aktivitet som klubben genomfört i 60 år utan uppehåll!

¤ Sommarkollo tillsammans med andra klubbar oavbrutet sedan mer än 20 år – numera i Hästhagen i samarbete med KFUM.

¤ Språkcafé för nyanlända i samarbete med SFI. Tillfälligt pausat p g a coronan.

¤ Götmarsstipendiet till ungdomsledare eller aktiv deltagare i förening med kulturellt skapande.

¤ Aktiviteter till förmån för Panzisjukhuset i Kongo (tillsammans med andra klubbar i Örebro).

Nytt projekt:  Run is Fun – ett hinderlopp för barn på Stora Holmen. (Genomförs sommaren 2021)

Peter Appelskog

Klubbpresident

Klubbens sommarkollo tillsammans med övriga Rotary-klubbar i Örebro är kanske både det mest kända och det mest uppskattade projektet!